cu un newsletter pe care l-am scris de două ori. 👻
🏖️În speranța că s-a rezolvat problema plajelor, acest 1 mai este poate cel mai bun moment din an să mergi pe litoralul românesc ca să hoinărești în căutarea detaliilor arhitecturii lui Cezar Lăzărescu și să te enervezi cumplit la văzul noilor dezvoltări fără trotuare. „Plantațiile și verdeața de orice formă să constituie elementul dominant”, scria coordonatorul planului de sistematizare a litoralului, Cezar Lăzărescu în 1955. La fel și azi? Dar despre copaci vom vorbi și mai târziu.
🐟Dacă tot ajungeți prin Dobrogea și nu aveți deja rezervare la Pescăria lui Matei, în Constanța vă puteți opri la Popina sau la Rozmarine Tapas & Wine. La Neptun, cafeaua se bea la Efendi. Sau direct pe plajă în Mamaia la food trucks - Festival du Bonheur.
⛰️La munte ne vedem la brândușe, pe Valea Sâmbetei și alte văi cu flori mov.
🚶♀️Dacă rămâi în București, Parcul Natural Văcărești te așteaptă și la plimbare, și la ecologizare. Străzile vor fi din nou deschise, în centru și în cartiere, programul complet aici. Ne bucurăm, doar să ignorăm titlul de “cel mai popular eveniment outdoor“. Ar trebui să se numească “cel mai non-eveniment eveniment din oraș“ pentru că orașele sunt pentru oameni, nu pentru mașini.
🧆Coada de +30 de persoane într-o zi de duminică oarecare mă face să vă recomand să nu vă așezați la coadă la mici la Terasa Obor fără două scovergi în buzunar. Merg totuși și niște cârnați de la Bucătăria Local Food deși eu în realitate tot ce pot să vă recomand sunt micii de la Verdino. Cu pâine, dar fără gluten - better bread.
🎦Din canapea se va vedea bine pe Netflix Oameni de treabă, marele premiant de anul acesta la Gopo.
Dacă săptămâna trecută era despre liliac, a venit rubarba la rând. O găsești în meniu la Pickles și dacă nu este suficient, fă-ți drum săptămâna viitoare la Saschiz la Festivalul Rabarbărului. În Ardeal se ia în serios :)
🌳🌳🌳Foarte serioasă este și problema poluării din București. Dincolo de ce ne spun statisticile și uneori nasul, ai acces în timp real la calitatea aerului pe Aerlive.ro Fără să fim dramatici, poluare totuși ucide. Ce ne-ar salva? Mai puțin trafic și mai mult verde. În timp ce eram ocupați să ne cumpărăm mașini și să mai construim o centură de beton, codrii din jurul Bucureștiului au cam dispărut și ne lasă fără protecție. O centură verde, pe care să o recuperăm prin protejare și planate, ar putea să ne mai dea niște aer curat înapoi. Dar plantările nu sunt sexy mai departe de o tăiere de moț, așa că e nevoie de multă presiune din partea noastră să se întâmple. Începe cu o semnătură, dar nu te opri la ea.